Yeah South Africa

Hier mijn eerste berichtje vanuit Zuid-Afrika. Ik ben er nog maar één avond en één dag en ik weet nu al niet waar ik moet beginnen. 

Zondag 14 september was het eindelijk zover, na een slechte nacht door de spanning en door een flinke verkoudheid, zouden we rond 14.00 uur vertrekken naar Schiphol. Helaas ging mijn verkoudheid zover dat mijn oor dicht ging zitten en ik er pijn aan had. Op de valreep de huisartsenpost gebeld en daar nog naar toe geweest, want ja, ik moest natuurlijk nog wel een “paar uurtjes” vliegen. Helaas konden de arts er niet zoveel aan doen, maar kreeg ik wel ontstekingsremmers mee (die we in Drachten moesten halen) en daar moest ik het mee doen. 

Toen gingen we de reis vervolgen naar Joure, daar stond mijn tante en zij zou met ons meerijden naar Schiphol om mij ook uit te zwaaien, zo lief! De reis verliep prima en rond 16.30 uur stonden we al in vertrekhal 1 te wachten op Patricia en Rianne (die ik nog nooit gezien had). Op een gegeven moment kwam er een vrouw naar een ander meisje toe en vroeg of zij Patricia of Adjana was, dit was niet het geval, maar ik wist ineens wel dat het meisje wat achter mij stond te wachten Rianne was. Het andere meisje was Sandra en zij ging ook naar Zuid-Afrika naar een project (straatkinderen) van Be-More. Het contact was snel gelegd en we hadden er nog een vliegmaatje bij. Na het inchecken gingen we nog even uiteen om met familie/vrienden (de uitzwaaiers) wat te drinken of tijd door te brengen. Rond 18.15 uur was het écht tijd om afscheid te nemen en daar werd door de meesten wel even een traantje om gelaten (inclusief me). 
 
De reis ging voorspoedig en was erg gezellig. Het leek van te voren een lange vlucht, maar ik vond het reuze meevallen. In Johannesburg namen Patricia en ik afscheid van Rianne, Sandra en Frieda (haar hebben we in Madrid ontmoet, zij gaat naar hetzelfde project als Sandra). En wij vervolgden onze reis naar P.E. Rond 16.30 uur kwamen we daar aan en werden we opgehaald door Ellen (medewerkster van Be-More). Zij bracht ons naar het gastgezin waar wij de komende 4 week zullen verblijven. 
 
Bij het gastgezin Peter en Daphne aangekomen, werden we hartelijk ontvangen. Gerdy en Marco waren hier al aanwezig. Daarnaast logeert Elke hier ook, zij doet ivm haar opleiding hier wat. We zijn hier de komende 4 week met 7 personen. Na wat te drinken hebben gehad en nog wat laatste dingen van Ellen gehoord te hebben, konden we aanschuiven en werd ons een heerlijke maaltijd voorgezet. Aardappels, kip, salade, pompoen hmm dat was smullen. 
 
Na het eten tijd hadden we tijd voor onszelf; voor Patricia en mij gold in eerste instantie koffer uitpakken (laten we daar nu allebei een hekel aan hebben). Daarnaast zijn we beiden een beetje chaotisch, dus dat wordt nog leuk na 4 weken, want wij slapen samen op een kamer. 
 
De eerste poging om het internet op te gaan mislukte, want quess what; de stroom viel uit. Gelukkig is iedereen (en ik was het ook) hier goed op voorbereid, dus binnen no-time stonden overal kaarsen te branden. Wat gelijk weer een gezellige sfeer gaf en wij met z`n allen om tafel zaten om te kletsen, chocolade te eten en thee te drinken. Toen was ik toch wel erg moe, door de reis en ook door mijn verkoudheid wat me veel energie kost. Dus vond ik het na de thee welletjes en ging mij klaar maken voor bed. Rond 21.30 lag ik er al in. 

Dinsdag 16 september
na een goede nachtrust was het rond 07.30 uur tijd om op te staan. Na het douchen en ontbijten werden we rond 08.30 uur opgehaald door Ellen om eerst naar de financiële manager te gaan voor een uitleg over het sponsor geld en om ons eigen geld op te halen wat wij kunnen gebruiken voor eten en drinken. We hebben bij het gastgezin/project een “eigen” auto om naar Ithemba te kunnen (zo`n 12 minuten met de auto). Er wordt dus van die gene die een rijbewijs hebben verwacht dat zij rijden (bij andere projecten wordt je soms gehaald/gebracht door hun busje of is het vrijwilligershuisje op/bij het project zelf). Gerdy en Patricia hebben een rijbewijs, dus zij moesten er aan geloven. Omdat Gerdy het allemaal heel spannend vond (ze rijden hier links) wou ze niet gelijk iedereen in de auto hebben, dus ben ik met Ellen meegereden. Maar we waren nog geen 5 minuten onderweg of er kwam rook en stank uit de auto. Bij de verkeerslichten attendeerde de anderen ons, maar Ellen en ik begrepen eerst niet dat het daar om ging (we dachten dat de kofferbak niet goed dicht zat). Gelijk de auto aan de kant gezet en zo`n mannetje gebeld. Tijdens het wachten op dit mannetje zijn Ellen, Patricia en ik het postkantoor binnen gegaan om beltgoed te halen voor onze mobieltjes (we hebben een andere simkaart en nu ook een ander nummer). 
 
Pap & Mam, als ik weet hoe dit alles werkt en of überhaupt mijn telefoon het doet, dan geef ik jullie het nummer. Mijn eigen mobiel staat ook aan, dus in geval van nood ben ik te bereiken. 
 
Toen we buiten kwamen was het mannetje er al en was hij samen met Gerdy een rondje aan het rijden. Gelukkig viel alles mee, maar door het wennen aan deze auto, ging het allemaal wat te snel en dat kon de auto niet aan. Gerdy heeft nog een heuse rijles gehad. Daarna gingen we verder naar de financiële manager. Daar aangekomen ging Ellen gelijk verder en zouden we opgehaald worden door Terrence (hij rijd op de busjes voor Ithemba) omdat wij de weg nog niet weten. Na wat uitleg van Sharon en na ons geld te ontvangen hebben, werden we nog weer door de directrice ontvangen. Daarna was het tijd om naar Ithemba te gaan en om iedereen te ontmoeten, dit vond ik best spannend. 
 
Bij Ithemba aangekomen werden wij ontvangen door Roos, zij is ook een vrijwilligster en is al 7 maanden actief bij Ithemba. Zij heeft ons een rondleiding gegeven en wat uitleg gegeven. Het is schrijnend om te zien hoe hier met de kinderen om gegaan word, most of the time zitten de kinderen maar wat te zitten, zowel buiten als in de “les”. Er wordt amper les gegeven er is amper materiaal om de kinderen te kunnen onderwijzen en the teachers hebben het vooral druk met eten/drinken en kletsen. Onze taak als vrijwilligers is dan ook voornamelijk om educatief en liefdevol met deze kinderen om te gaan. Momenteel zijn er 8 vrijwilligers bij Ithemba, dat is erg fijn, want dan kan er met meerdere kinderen dingen ondernomen worden. Hetzij in de vorm van aandacht, educatief of een uitje om maar wat te noemen. De kinderen waren erg enthousiast en vlogen ons meteen al om de hals, sommige sprongen er echt uit en viel het mij meteen op hoe ze aandacht probeerden te trekken. Er was b.v. een meisje wat de hele tijd het gespje van haar schoen losmaakte om vervolgens naar mij toe te kunnen komen, aandacht te krijgen en ik haar schoen weer vast kon maken. Eerst had ik dat niet door, maar al snel werd mij dit duidelijk. 
 
Ook hebben we Maureen ontmoet, zij is de manager van Ithemba. Met haar kunnen we de dingen overleggen die mij willen doen met betrekking tot de kinderen, het project of het sponsor geld. Morgen zullen we met haar gaan praten over het hoe en wat. 
 
Daarna was het tijd om de kinderen naar huis te brengen, wij mochten mee om te zien hoe dit gaat en ook om te zien hoe de kinderen wonen. Dit heeft wel impact gemaakt, je wilt niet weten hoe dat hier gaat. Het is ten eerste al niet te geloven hoeveel kinderen er in één klein busje moeten zitten en wie niet kan zitten moet gewoon op de grond liggen tussen de voeten van de andere kinderen. Vanmiddag zaten er in één busje 18 kinderen, ze konden zich nergens aan vasthouden en we reden niet, maar we sjeesden. In de vloer van het busje zit gewoon een gat, daar word een kleed overheen gelegd en dat is het. We rijden door sloppenwijken heen wat je gewoon niet kan geloven hoe de mensen daar leven en zeker niet dat daar kinderen wonen. Het is écht een straat leven. Ik kan het niet verder uitleggen….. 
 
Toen één busje met kinderen weg was gebracht, zijn wij weer terug gegaan naar Ithemba, daar werden de laatste kinderen opgehaald en zijn wij terug gegaan naar ons gastgezin (rond 16.00 uur). Hier is ieder zijn gang gegaan, om alles een beetje te verwerken en natuurlijk om de weblog bij te houden. 
 
Het gastgezin kookt graag voor ons, vanavond hebben we een soort van spaghetti gehad met een overheerlijk toetje (toetjes worden hier niet elke dag gegeten en als we ze dan krijgen is het vaak een traktatie) zelfgemaakte taart met zelfgemaakte vla en vruchten. Jammie Jammie. 
 
Morgen gaan we voor het eerst een hele dag naar Ithemba, ik ben erg benieuwd. 
 
Tot zover mijn eerste blog uit South Africa!

Liefs, Adjana
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

jeanne van kuppeveld

Ha die Adjana,
Fijn te lezen dat de reis goed verlopen is.Wat een indrukken ook voor jouw zo die eerste paar dagen.Laat alles maar rustig op je inwerken,op z'n Afrikaans VOORAL RUSTIG,praat overleg en deel samen je bevindingen,je bent met z'n vieren.
Maar ga VOORAL GENIETEN van die lieve kids,en dat hartverwarmende gastgezin Peter en Daphne Morkel.
Heel veel SUCCES,groetjes en een dikke knuffel x voor iedereen,Liefs, Jeanne.

pia

je bent er" wat een andere wereld
ik hoop dat je het allemaal kunt plaatsen
in je hoofd en hart en in de praktijk'vast wel!!!
geniet gezondheid en lieve groeten

twas vier dagen dik genieten in duitsland

marlou

Lieve Adjana,

Kind wat doe je een hoop indrukken op in zo'n korte tijd. Wat een belevenis allemaal. Tja de leefomstandigheden van mensen zal wel diepe indruk maken. Wat fijn dat je een goed gastgezin heb.Je wordt waarschijnlijk meegesleurd in het werk en leven daar. Ik hoop dat je een mooie en rijke ervaring zult hebben.
Vandaag was het prinsjesdag met de troonrede. Een zonnetje zorgde voor een mooi plaatje van alle uniformen en natuurlijk de gouden koets. Vandaag is Anne Diederiek 25 jaar geworden. Zij werkt sinds het nieuwe schooljaar als docent Nederlands. Papa en Annette weten het nog niet maar Joost en ik hebben een recreatie woning gekocht in de buurt van Giethoorn afgelopen vrijdag. Als we daar zijn zitten we niet te ver van ze af. Een leuk vooruitzicht hè? Je komt heel flink en moedig over ik denk dat het je heel goed gaat lukken daar in het verre Afrika en je menig kinderhartje zult veroveren.
Alle goeds. liefs, Marlou

papa en annette

Lieverd,

We zijn erg blij dat je het ontzettend naar je zin hebt en wij, op afstand, staan ook versteld van wat je al hebt meegemaakt. We zijn ook blij dat je na Madrid kennelijk niet al te veel last hebt gehad van je oorpijn. Verder wensen we je veel plezier toe bij en met de kinderen van de opvang waar je werkt.
Heel veel liefs van ons

piet en gea

Hey meissie,

Super hoor wat je daar aan het doen bent.
Heel veel sterke en leuk om zo te kunnen meeleven. We blijven je volgen.
Pas goed op jezelf!!
Liefs,
Piet en Gea en Sharyn

els

lieve adjana,
Wat leuk om zo snel al te lezen over je belevenissen! Hopelijk gaat de verkoudheid gauw over. Het gastgezin klinkt goed en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen! liefs,
Els

Simon

Hey Adjana,

Fijn om te lezen dat je het nu al zo naar je zin hebt. Je zal wel heel veel indrukken krijgen maar geniet ervan en veel succes!

Simon

klaasina

Hey Adjana,


Ik ben blij dat je goed bent aangekomen.
Wat een verhaal zeg.
Jij hebt het zo duidelijk opgeschreven net dat ik het zelf ook heb beleefd.
Wat een indrukken moet je verwerken zeg, Ik hoop dat je er toch lekker van kunt genieten.
Adjana ik wacht je volgende blog rustig af!
Geniet er maar lekker van voordat je weet zijn de weken weerom

groetjes Klaasina

agnes

Hey meis

fijn om te lezen dat je een goede reis heb gehad, en het naar je zin hebt. hoop dat je lekker kunt genieten van alles en lees met aandacht je blogs

dikke tut
uit tolbert

Reina

Hoi lieve Adjana, nou Tjaan, je flikt het toch maar. Zit je daar helemaal in Afrika! Ik vind het super wat je doet en (be)-leef graag met je mee.
Liefs Reina

Els

Hey Adjana,
Leuk je verhalen beetje mee te mogen beleven.Het echte werk moet dus nog beginnen...Spannend hoor.Ik hoop dat je doel mag uitkomen.
Veel succes met alles en veel plezier.
Liefs van ons uit Leeuwarden.(klaas&Els)

Fokje

Dag schat,
Wat een belevenissen al na 1 dag! Jammer dat we er net niet waren toen je belde...Ik ben zo blij voor je dat je dit mag meemaken; werken met kinderen die een beetje aandacht zo nodig hebben en dat in een heel andere cultuur dan waar jij in bent opgegroeid!
Ik ben trots op je!
dikke kus, mama

Jannie !

Hey Meissie,

Je bent er!!!! :-D
Helemaal super!
Geniet ervan!!!!

En ik wacht in spanning af op je volgende blog!

Liefs, Jannie !

Gétina

Wat een verhaal!! Ben ook niet anders van je gewend, hihi... Super wat je nu allemaal al mee hebt gemaakt, ben benieuwd naar je volgende blog!

Liefs, Gétina

froucke

Yeah Adjana,

Heel veeeel succes daar!
Bijzonder en aangrijpend om mee te maken hoe mensen en vooral kinderen ergens anders opgroeien.
Dan merk je pas dat wij zo weinig waarderen in wat voor luxe wij leven.
Fijn dat je daar voor de kinderen wat kunt betekenen!
Je kan erg leuk schrijven ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Geniet van het prachtige land en pas goed op jezelf.

Liefs,
Froucke

joke

Hoi Adjana,

Wat mooi om zo een indruk te krijgen van je reis ernaar toe en wat je tot nu toe al beleeft hebt aan indrukken. Wel schrijnend te lezen hoe daar met kinderen wordt omgegaan en hoe arm ze zijn. Sterkte met het verwerken van al die indrukken. Wel fijn om dit met anderen daar te kunnen delen. Geniet van het lekkere eten, de andere cultuur en het weer.
We zijn benieuwd naar je komende belevenissen.

Hartelijke groet Joke

Irene Admiraal

Hoi Adjana,

Wat een verhaal heb je geschreven.
Wat heb je veel indrukken opgedaan. Ontzettend zeg als je dit nu in het echt kan zien. Ik kan me voorstellen dat dat veel indruk op je maakt. Je trekt zo'n hele dag met die kinderen op en dan moeten ze weer aan het einde van de dag naar hun 'huis'.
Ik ben benieuwd naar je volgende nieuwsbrief.
Wat fijn dat de reis zo voorspoedig ging en dat het meeviel. Wel vervelend van je zere oor en verkoudheid. Knap je al wat op?
Hoe is de temperatuur daar?
Hé heel veel succes daar en we leven mee.

groetjes Irene en familie

willie

hoi adjana

wat een verhaal joh
ben blij dat je het daar zo naar je zin hebt
geniet ervan

groetjes willie

heleen

wooooooow...wat een verhaal al!
ben blij te horen dat je goed aan bent gekomen!
ik hoop dat je verkoudheid snel afzakt!
Heel veel succes daar,maar geniet ook van alles wat je mee gaat maken!
tot de volgende krabbel!

Heel veel liefs heleen

Wytske

heej meissie..!!

jeetjeminaas;) wat een verhaal.. wel heel bijzonder hoor!!
vervelend dat uitgerekend jij verkouden moet worden vlak voor je weg gaat..stom!!
hej ik hoop dat je daar enorm gaat genieten van alles!! hoop dat je het sponsorgeld goed kan gebruiken daar voor de kinderen!!
ik hou je blog cker bij.. enne mis nu wel een plekje voor mezelf, haha;)
meis..geniet daar!!

Liefs wytske

ineke burgler

Lieve Adjana,wat byzonder dat je na aankomst al zo'n helder verhaal kunt schrijven! We hopen dat deze reis hartverwarmend voor je mag zijn.Veiligheid en geluk toegewenst door Ineke,Hein,Dilani en Marie-Paule.

Dinie

Wat een indrukken heb je al opgedaan na 1dag!
Je kunt heel wat liefde kwijt aan die kindertjes daar!ik ben heel benieuwd naar je verdere belevenissen!Leuk om dit zo mee te maken!
Liefs Dinie.

Loes

Zo, lekker he? Eerst een dikke hik voor vertrek en nu al lekker bezig daar! Dank voor je berichtje. Hoop dat je er inderdaad plezier van hebt. Beleef al die gebeurtenissen, maar geniet ook. Jouw bijdrage zorgt er mede voor dat die kinderen even genieten; ook van jou! Hoe'st met je oor afgelopen? Dikke tuut, Loes

Mir

Hee Adjana!

En dat is nog maar 1 dag... Wat een beleving zeg en ook heftig. Goed om te horen dat je zo enthousiast bent :). Hopen dat je wel snel van die verkoudheid af bent. Ben benieuwd naar je volgende verhalen!

x
Mir

Tineke

Hee meid, wat heerlijk dat je veilig bent aangekomen en dat ze zo'n goede reis hebt gehad. Wel vervelend van die verkoudheid die er nog even net bij kwam. Zul je altijd zien, net op dat moment.Wat een belevenissen alweer in zo'n korte tijd.Geniet ervan! Ik leef met je mee!En kijk uit naar je volgende verhaal. groetjes, Tineke

MaryaFug

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

MaryaFug

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Bogdanneu

?????? ???????<a href=https://stekloelit.by>!</a>
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? <a href=https://stekloelit.by>???????????? ?????????? ?????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????????? ???????????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????? ?? ??????????? ??????</a>,<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????? ? ???</a> ? <a href=https://stekloelit.by>?????????? ?????????? ?? ??????</a>,? ?????<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????????</a> ? <a href=https://stekloelit.by>??????????? ???????????</a>
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? <a href=https://stekloelit.by>?????</a>
http://integri51.ru/user/Bogdanorl/
http://gamma-system.by/user/Bogdanewc/
http://www.a-drozdov.ru/talk/profile.php?id=20972
http://bt.ziyoufa.com/home.php?mod=space&uid=541503
http://forum.rojadirecta.es/member.php?2455201-Bogdanmur

agrohimdhn

??????? ??????? ????? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)<a href=http://agro-himiya.by>????????? ??????? ?????? ? ?????? </a> - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)<a href=http://agro-himiya.by>??????????? ????????? ?????? ?????</a> - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)<a href=http://agro-himiya.by>?????????????? ????????? ??????</a> - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)<a href=http://agro-himiya.by>??????????? ????????? ? ????????</a> - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
?? ????? ???? ??? ?????? ? ??? ?? ????? <a href=http://agro-himiya.by>??????? ??????</a>
????????!
http://cabaltitanio.netsons.org/index.php?action=profile;u=169672
http://rw-service.pe.hu/user/agrohimyao/
http://xn--b1agpd4a6d.xn--p1ai/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=163897
http://serebryaniy-bereg.ru/user/agrohimnbh/
http://court.uv.gov.mn/user/agrohimnxr/

Bogdangyy

?????? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://dildosh.uz/user/Bogdanxzi/
http://www.jinhuabbs.com/space-uid-97132.html
http://constantine.forumup.it/profile.php?mode=viewprofile&u=2357&mforum=constantine
http://dildosh.uz/user/Bogdanmbs/
http://www.cqqyj.org.cn/home.php?mod=space&uid=413997

Patriotbnv

?????? ???? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://georgiancs.hol.es/index.php?subaction=userinfo&user=Patriotawu
http://www.rozowelandryny.aaf.pl/forum/../profile.php?lookup=359
http://79.96.27.231/ilei_zablokowane/profile.php?lookup=890815
http://huazhoucn.com/space-uid-87842.html
http://gipciran.ir/user/Patriotwxm/

Bogdanbhm

?????? ???? ????????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://www.rusforum.com/member.php?u=1111088
http://dildosh.uz/user/Bogdanlgk/
http://sonm1314168.sclub.com.tw/space.php?uid=193832
http://vesti24.com.ua/user/Bogdanguy/
http://polezniysoft.hol.es/user/Bogdanyoe/

BtiKRD23jex

????????? ? ??????????? ?????? ? ?????????? ? ?. ???????????.
??????? ?????? ??????? ?? ??? ?????????????? ????. ???????????.
--------------------------------
[url=http://bit.ly/2rJUgga#t38Pgrkr8M]??? ??.???????? ?????????[/url]
[url=http://bit.ly/2rJUgga#Qd53493kAb]??????? ??????? ?? ??? ?????????[/url]

Asfalt93soff

??????????????? ??????? ?????????? ?????????
??????????????? ????????? ????
??????????????? ????? ??????? ? ??????????
??????????????? ?????????? ??????????? ?????????
????? ?? ??????????????? ? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Adjana Brandenburgh

Name: Adjana Brandenburgh

Was vrijwilliger bij Ithemba van 15 sep 2008 tot 11 okt 2008