Het is hier FANTASTISCH!!

Even weer een up-date vanuit het fantastische South Africa!! Het eerste weekend zijn we (Patricia, Marco, Gerdy en ik (Peter and Daphne zijn niet mee geweest) zaterdag naar het Addo Elephantpark geweest, het was een fantastische ervaring om een keer mee te maken. We zijn s`morgens om 06.30 uur vertrokken, we wouden graag op tijd aanwezig zijn. Het was ongeveer een uur rijden, onderweg heb ik weer ontzettend veel gezien en mij over veel dingen verbaast die ik daar zag (de township, kinderen die langs een drukke weg spelen, mensen die op de snelweg lopen etc). Daar aangekomen wouden ze weten of we Afrikanen of buitenlanders waren. Op basis van deze informatie bepalen ze namelijk wat je aan entree moet betalen. Thuis hadden de anderen bedacht om mij het woord te laten doen, zodat hun zouden denken dat we Afrikanen waren J haha en we goedkoper naar binnen konden, maar dat hebben we maar niet gedaan. We hebben een rit van 2 uur met een safari auto gemaakt en we hadden het vreselijk koud! We hebben er onder anderen; olifanten, struisvogels, leeuwen en pumba`s (van de Lion King) gezien en super dichtbij, vanuit de safari auto konden we ze bij wijze van spreken aaien. Toen we terug kwamen, waren we allemaal tot op het bot toe verkleumd van de kou, om 11.00 uur zaten we daarom al aan een kop soep om een beetje warm te worden. S`middags zijn we naar een winkelcentrum in P.E. geweest en hebben daar wat rond gekeken. 

Zondag hebben we het rustig aan gedaan, s`morgens lekker uitgeslapen en Marco, Patricia, Elke and Peter zijn naar Motherwell geweest (een project waar Peter erg actief bij betrokken is). S`middags zijn we (Patricia, Marco, Gerdy, Elke en ik) naar een markt aan het strand geweest. Ik heb me goed vermaakt en met Elke aan je zijde beleef je wel het één en ander. Ze kletst met iedereen, dingt af van hier tot Tokio en maakt een afspraak met zo`n verkoper om op haar stage/werkplek langs te komen om de kinderen muzikaal/educatief te vermaken. Daarna hebben we lekker uitgewaaid op het strand. Terug gekomen aten we rond 16.00 uur al onze warme maaltijd (op zondag eten Peter and Daphne altijd vroeg warm i.v.m. de kerk). S`avonds zijn we naar een Jazz club geweest en hebben we genoten van de prachtige live muziek en de heerlijke cocktails. Hier kwamen Karin en Antje ook naar toe (de Duitse vrijwilligsters van Ithemba). 

Maandag hebben we ons weer ingezet voor Ithemba. Marco is samen met Maureen en Anastacia naar een orthopeed geweest om nieuwe schoenen voor Anastacia aan te meten. Komende maandag kan Anastacia ze al aan, is dat niet geweldig?! Marco betaalt deze, omdat het voor Nederlandse begrippen bijna niks kost om hier in Afrika nieuwe schoenen te krijgen en ze heeft ze zo nodig! Patricia en ik zijn met Sherwin en  Shanaliso in de groentetuin bezig geweest, waar we hulp kregen van Andile. Gerdy is bezig geweest met dingen voor de bazaar (die Zaterdag 4 October wordt gehouden op Ithemba, om geld in te zamelen). Persoonlijk vond ik het een fijne dag, écht het gevoel gehad dat we goed bezig zijn geweest. 

Dinsdag zijn Patricia, Gerdy, Antje, Karin en 6 kinderen naar het winkelcentrum geweest om sponsors te werven voor Ithemba. Helaas lukte dit niet zo goed, de kinderen zijn niet gewend om naar zo`n (druk) winkelcentrum te gaan en durfden sommige dingen niet, zoals in een lift of op een roltrap en de sponsors bleven weg. Een beetje teleurgesteld kwamen ze terug, maar al met al was het wel een leuk uitje heb ik begrepen en hebben ze een lekker ijsje gegeten met z`n allen. Marco en ik zijn met Yanelo en Luxolo bezig geweest posters te maken voor de bazaar. Deze worden dan in de buurt waar wij verblijven (de wat rijkere buurt zeg maar) verspreid in winkels. Ook in de kerk van Peter and Daphne komt er één te hangen. Het was erg leuk om te doen en de jongens genoten. Aan het eind van de dag hebben we nog een gesprek met Maureen en Ellen gehad over hoe we het vinden gaan. De frustraties zijn uitgesproken, ze snappen ons punt, maar het is moeilijk om dingen te veranderen die er al jaren ingestampt zitten. We moeten zelf de stappen ondernemen en dan aan the teachers vragen of het mag. Verder is het er zijn voor kinderen ook al geweldig en doe je al veel goeds. 

Helaas hoorden we nog een heftig verhaal over Liebenhaus (een ander project van Be-More, ook hier in P.E. aan de rand van een Township). In het weekend is dit huis geraakt door kogels, ze zijn geen doelwit maar zitten wel tussen de vuurlijnen van de bendes. Be-More kan hier geen veiligheid meer bieden en heeft de vrijwilligers daar weg gehaald en naar andere projecten gebracht. Voor de kinderen die daar wonen, wordt een oplossing gezocht. 

Woensdag was het hier een vakantie/feestdag, dus (bijna) alles was dicht en iedereen was vrij. Wel erg jammer, omdat we donderdag en vrijdag er ook al niet waren i.v.m. ons uitje naar Cape Town. Donderdag zijn we met een binnenlandse vlucht vertrokken naar Cape Town, in Cape Town werden we opgehaald door Clive, hij is de man van Cilla en zij is weer de broer van Peter. Deze dagen waren onbeschrijfelijk en vooral onvergetelijk, we zijn weer zo ontzettend warm ontvangen! We hebben er een nieuwe “familie” bij en zijn daar altijd welkom. Ik kan het niet allemaal uitschrijven, want dan wordt het écht een boekwerk, maar ik heb van dit uitje ontzettend veel foto`s gemaakt (als een echte japanner ben ik bezig geweest, want ja, ik wil natuurlijk alles vastleggen)! Als ik terug ben kan je die zien en vertel ik graag alle verhalen erbij. 

Vandaag zondag 28 september zijn we weer terug in P.E. Alles ging hartstikke goed, totdat we bij onze auto op het vliegveld kwamen. Deze was écht helemaal dood, we konden niet eens “contact” krijgen als we de sleutel in het slot deden. Dat was even goed balen (om het zacht uit te drukken) we hebben eerst Ellen gebeld, zij gaf een telefoon nummer door wat we moesten bellen. Toen we die belden kregen we weer een ander nummer door en die moesten we bellen. Dat hebben we gedaan, de situatie uitgelegd en hij zou over een minuut terug bellen. Na zo`n dikke 10 minuten hebben we zelf maar terug gebeld want het duurde veel te lang. Ze konden ons niet terug bellen zeiden ze omdat we een internationaal nummer hadden ofzo, maar wat ze eigenlijk bedoelden was dat het hun teveel kostte om terug te bellen (denken wij). Na 10 minuten kwam er een mevrouw in een klein groen autootje aan. Ze ging in de auto zitten, probeerde deze ook te starten en kwam er weer uit. Wat er aan de hand is weet ik op het moment van schrijven nog niet, maar wij mochten haar auto lenen en zij bleef bij die van ons. Aaaii de auto was erg klein en we hadden veel bagage, zou het lukken? Ja hoor, het is gelukt hoor en daar gingen we, eerst op weg naar het benzine station want we moesten de banden op pompen. Rond 13.00 uur waren we dan zo`n 2 uur later dan had gekund, thuis gekomen. We dachten het huis voor ons alleen te hebben, maar de dochter van Peter and Daphne met man en 2 kinderen waren er, dus het was gelijk alweer een drukke boel. Niet veel later belde Esther om ons uit te nodigen voor ene late lunch rond een uur of 16.00.  Daar zeggen we geen nee op natuurlijk, dus rond een uur of 16.00 uur gingen we die kant op (ze wonen een paar straten verder). Elke, Gert-Jan, Peter and Daphne waren ook weer terug en die gingen ook gezellig mee. Daar aangekomen waren de 3 vrijwilligers bij hun er ook, plus nog meer familie, kortom een big lovely family together !! rond 18.00 uur vertrokken we weer om vervolgens Maik en Esther weer bij ons te ontvangen om de foto`s te zien en om de Brandy Cream te drinken. 

Morgen gaan we weer naar Ithemba, de laatste twee weken alweer. Wat gaat het toch snel, ik heb het gevoel dat ik hier al maanden zit, is dat een goed teken?! We gaan nog een hoop doen, maar dat bewaar ik voor een volgende blog.


Helaas geen foto`s meer, dat kost te veel internet geheugen, het werkt hier allemaal wat anders dan bij ons in Nederland. 

Baaie Dankie  & Liefs, Adjana  

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mama

Dag schat,

Wat fijn om even weer wat van je te horen! Zo te lezen vermaak je je prima! Hebben ze daar in de tuin geen beestjes? Het is mij in al die jaren niet gelukt om jou tussen de spinnen, mieren en slakken aan het werk te krijgen; zo zie je maar; vreemde ogen dwingen...
Dikke kus,

Mama

sieta

he meid... zo wat beleef jij veel zeg, en dan heb je nog niet alles verteld. Ik ben blij dat we zo elkaar toch kunnen spreken, want je bent wel erg ver weg!. Je verhalen je ervaringen zijn indrukwekkend. Ik merk dat je geniet, doe dat vooral ook de komende twee weken... Wat mooi om te zien hoe mensen uit buitenland zo hartverwarmend zijn. Daar kunnen wij nederlanders soms wel van leren vind ik. Wat leuk zo'n safari tocht... (niet op een olifant gezeten??) wanneer kom je weer in nederland?
Hou je goed en doe voorzichtig, geniet ervan!en maak er nog maar wat moois van

veel liefs je vriendin sieta

jolanda

dag wereldreizigster,
Even vlug want je moeder loopt al; te zingen als voorbereiding op het koor.Wat doe je het goed zeg. Ik ben, als stiefmoe helemaal trots op je !
Hier zijn we druk met uitnodigingen voor de B. ( je weet wel; ) Liep niet allemaal van een leien dakje, maar het is min of meer goed gekomen.
Mijn Voice Dialoguetraining was met 12 deelnemers een groot succes. Mensen hebben genoten en heel hard gewerkt.Komend weekend ga ik met mijn koor naar Oldenburg voor een fest daar, workshops en optreden. Fokje dus voor het erst een weekend alleen. Zal haar niet m,eevallen, al plant ze alles geloof ik al vol.
Lieverd, lekker doorgaan. Dikke kus van Jol

pia

het is daar koud zeg je 'maar hier regent het heeeeeel erg Hoe is dat bij jouw?
nog een paar fijne weken
toedeloe

piet en gea

He avonturier,

Je maakt wel wat mee zeg!! Wat een ervaringen.
Prachtig!! Meid geniet ervan en ik kan me voorstellen dat je het gevoel hebt dat je daar al maanden bent. Lieve groet vanuit een regenachtig en herftstig Roden. Pas goed op jezelf. Gods zegen!!

anke v.d.burg

hoi adjana,

wat een geweldige verhalen schrijf jij, ik lees ze met veel interesse.dit is een tijd die je nooit zult vergeten, ij kijk al weer uit naar je volgende mail.
groetjes ook van lieuwe.

Annette

Dag, lief Afrikaantje,

Wat fijn te horen dat je het zo naar je zin hebt en het zo goed met je gaat!
Mooie weergave van je belevenissen, dat is genieten van op afstand!
I'ts like a big family over there!
Ik wens je nog heel veel plezier, geluk en veiligheid!
Lieve groetjes en dikke knuffel!!

jeanne van kuppeveld

Ha die Adjana,
Wat een verhaal zeg SUPER om te lezen.Dat is echt wel een GOED teken,het gevoel dat je daar al maanden zit,dan VOEL JE JE THUIS,HEEL BELANGRIJK.GENIET er van want de tijd vliegt.Fijn om te lezen dat jullie ook bij Esther en Mike zijn geweest SUPER.Ja het is EEN grote familie.Heel veel groetjes en een dikke knuffel voor iedereen,Liefs,Jeanne.

Marike

Zeg, je schrijft zo enthousiast, je komt toch nog wel terug hè?
Leuk om je belevenissen te volgen. Veel plezier en succes!
Marike.

Kennard & Maybelline

Hey Adjana,

zo te lezen zie en beleef je ontzettend veel! Echt leuk om al je ervaringen zo te lezen. Gaaf zeg dat je ook al die wilde dieren van zo dichtbij meemaakt.

Ik kan mij goed voorstellen dat de tijd snel gaat! Geniet er nog lekker van :-)

Groetjes en veel liefs van ons!

Kennard & Maybelline

petri

hoi adjana,

super om al die verhalen te lezen..
Hoop dat je daar nog een mooie tijd mag hebben!!!Geniet er van he!!!

Groetjes Petri

Gétina

Wat een storie weer!! Super dat je het zo leuk hebt! Lekker genieten en succes met alles wat je nog gaat doen! Wel weer terugkomen he?!
X Gétina

MaryaFug

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

MaryaFug

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

MashaHoict

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any anti-botnet captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Bogdangpo

??????????? ??? ???????<a href=https://stekloelit.by>!</a>
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? <a href=https://stekloelit.by>???????????? ?????????? ?????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????????? ???????????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????? ?? ??????????? ??????</a>,<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????? ? ???</a> ? <a href=https://stekloelit.by>?????????? ?????????? ?? ??????</a>,? ?????<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????????</a> ? <a href=https://stekloelit.by>??????????? ???????????</a>
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? <a href=https://stekloelit.by>?????</a>
http://www.theb9.com/board/memberlist.php?mode=viewprofile&u=430279
http://court.uv.gov.mn/user/Bogdanvxl/
http://www.laborlawtalk.com/member.php?u=599731
http://forum.darousara.com/profile.php?id=22434
http://sportlive.pp.ua/user/Bogdancja/

Patriotiqf

?????? ???? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://37.alschool.kz/user/Patriotjhe/
http://www.robbybubble.ro/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1161775
http://demidov-ufa.com/user/Patriotupb/
http://zhualy-bilim.kz/user/Patriotzzk/
http://iptv.nht.ru/index.php?subaction=userinfo&user=Patriotfvz

Patriotuvs

??????????? ??? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://www.rudecom.ru/index/8-184668
http://auto.0225.ru/user/Patriotoqe/
http://kazaly.mektebi.kz/user/Patriotanw/
http://50.alschool.kz/user/Patriotove/
http://wow-shadows.prv.pl/profile.php?lookup=31

snegirourf

??????????? ??? ???? ? ???????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ???????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
https://sinistergaming.com/member.php?138722-kaprioligm
http://xn----8sbahj1alksf0c.xn--j1amh/index/8-5308
http://bbs.hear.99.com/member.php?u=659678
http://vip-null.ru/user/kapriolklu
http://www.hiranstate.com/profile.php?lookup=56860

snegiroqzt

??????? ??????? ????? ???? ? ???????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ???????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://www.novschool8.ru/index/8-19386
http://ps4mod.net/forum/member.php/70931-steklodeldud
http://www.eng.azrip.net/user/snegirokpn/
http://bbs.syqcw.net/home.php?mod=space&uid=262687
http://rahalat.net/forums/member.php?u=45199

Patriotykr

??????? ??????? ????? ??????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://kruisetour.ru/user/Patriotvgj/
http://119.46.144.74/cmf_webboard/index.php?action=profile;u=807025
http://www.mosantimir.ru/index/8-5076
http://www.war3fun.ru/index/8-62336
http://123.242.157.9/webboard_ita/index.php?action=profile;u=1131043

Bogdangcq

??????????? ??? ????????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://mazraehkatool.ir/user/Bogdantck/
http://vesti24.com.ua/user/Bogdanwyu/
http://easyway.kiev.ua/user/Bogdanknr/
http://krovinka.com/user/Bogdanbrw/
http://dyplomna.ru/user/Bogdanuqj/

Bogdanycz

?????? ???????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://www.animesama.ru/user/Bogdanlon/
http://bigniki.net/user/Bogdanelb/
http://novogrudskiy.hgm.by/user/Bogdansfo/
http://jundokan.kherson.ua/user/Bogdanobf/
http://ecomedik.ru/user/Bogdanjyo/

Asfalt93soff

?????????? ? ??????????????? ????
???????????? ????????????? ? ??????????? ???????????????
??????????????? ?????????? ??????????
???? ??????????????? ?????????????
??????? ???????? ??????? ?? ???????????????

Blago93Ot

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ?????????? ??????????

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ????????/?????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
????????????? ???????????, ???? ???????????, ????? ??????????? ? ???? ????????? ?????????!
???????????????, ????????? ????????, ??????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
????? ?? ??????????????? ??????????
????????? ??????? ?? ???????????????
?????? ?? ??????????????? ? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Adjana Brandenburgh

Name: Adjana Brandenburgh

Was vrijwilliger bij Ithemba van 15 sep 2008 tot 11 okt 2008